Sivut

tiistai 3. tammikuuta 2017

Onnea 100-vuotias Suomi!


Minulla on ilo ja kunnia juhlia 100-vuotiasta Suomea yhdessä muiden kirjabloggaajien kanssa.

Me kirjabloggaajat osallistumme Kirjablogit ja 101 kirjaa-ohjelmasarjan myötä Ylen Kirjojen Suomi-hankkeeseen.

Suomen juhlavuotena Kirjojen Suomi yllyttää suomalaisia lukemaan lisää suomalaista kaunokirjallisuutta esittelemällä monipuolisesti eri ikäistä suomalaista kirjallisuutta.

Kirjavalikoima yllätti ainakin minut ja voin taata, että se poikkeaa peruskoulun ja lukion äidinkielen opettajien laatimista kirjalistoista, joiden kirjoista piti laatia esseitä tai pitää esitelmiä. Mukaan on nimittäin päässyt kirjoja ja kirjailijoita, joita ei ole totuttu näkemään parrasvaloissa. (Itse tulen bloggaamaan tällaisesta kirjasta.) Se oli piristävä yllätys!

Kirjojen Suomi koostuu yli 100 radio-ohjelmasta, 111 tv-ohjelmasta, lukuisista kirjallisuus-podcasteista sekä Kirjojen Suomi-nettisivustosta. Ohjelmassa esitellyt kirjat ovat vapaasti kaikkien luettavissa (ilmaiseksi!) Kansalliskirjaston Kirjojen Suomi-verkkokirjastosta.

Hankkeen kummeina toimii mm. Antti Tuuri, Sanna Stellan, Kauko Röyhkä, Maija Vilkkumaa, Juha Itkonen, Maryan Abdulkarim ja Emmi Itäranta.

En meinaa pysyä nahoissani, niin innoissani olen!

Kirjabloggaaja tallentui paparazzin kameraan. 
Lehtitietojen mukaan kirjabloggaaja bongattiin Lapin kirjaston parkkipaikalta. 
Hän käy siellä kuulemma usein.

On ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan eri vuosikymmenillä kirjoitettuihin romaaneihin. (Samalla olen harmitellut miksi en ole lukenut niitä jo aiemmin!) Vaikka romaanit ovat uniikkeja ajankuvia, moni niistä on tänään yllättävän ajankohtainen. Historian valossa nyky-yhteiskunnan murheet saavat oikeat mittasuhteet ja ainakin minun usko suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuteen on vahvistunut. Olemme selvinneet tästäkin! Miksi emme kykenisi ponnistamaan ylös myös taloudellisen laman suosta tai nitistämään rasismin ja vihapuheen?

Lukeminen on voimauttavaa.

Pysy ajan hermolla ja käy tutustumassa Kirjojen Suomi-sivustoon sekä ole mukana Suomen suurimmassa kirjallisuuskeskustelussa #kirjojensuomi.

Stay tuned.


Puss och kram!


Innostunut Ilona, joka paljastaa nyt oikeat kasvonsa ja nimensä: Olen Marjatta Timonen. Hauska tutustua! Jatkossa käytän blogissani vain oikeaa nimeäni.

(Vaikka nimimerkkini Ilona T poistuu käytöstä ja unohtuu, Ilona T jää elämään vielä toistaiseksi blogin sähköpostiosoitteeseen sekä twitter-ja instagram-tileihin.)

8 kommenttia:

 1. Hieno avauspostaus sulta tälle upealle hankkeelle! <3 Ihana kuva susta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! <3 Mahtava vuosi tulossa - myös täällä kirjablogin puolella! <3

   Poista
 2. Ihan oli tutun näköinen nainen😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja voi löytää yllättävistä paikoista! ;)

   Poista
 3. Olipa kiva löytää tämän hankkeen myötä blogiisi :)

  VastaaPoista
 4. Terve kaima! Kiva, että Marjatta-nimisiä on nuoremmissakin. Paparazzi on ottanut sinusta kivan kuvan, kaunis nainen, lämmin innoittunut ilme kasvoilla
  Tämä on huikea hanke! Tässä olen minäkin koko sydämestäni mukana. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve terve! Kyllä, Marjatta on kulkenut äidin puolen suvussa äidiltä-tyttärelle jo vuosikymmeniä ja ylpeydellä kannan sukuni matriarkkojen nimeä. :) Oi, kiitos kauniista sanoista! Ne lämmittävät mieltä :) Tästä tulee huikea lukemisen vuosi! Saa nähdä mitä kaikkea se tuo tullessaan. :)

   Poista
 5. Lukeminen todellakin voimauttaa. Huikeaa olla sankoin joukoin tällaisessa projektissa mukana! Jännä nähdä, mitä kaikkea vuosi Kirjojen Suomen ympärillä tuokaan tullessaan :)

  VastaaPoista